PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Tsjerkepaad

Tsjerkepaad 2023
Tsjerkepaad
Tsjerkepaad 2023
Vanaf 1 juli tot en met 9 september 2023 staan de deuren van de kerken in Witmarsum en Pingjum op zaterdagmiddag weer open van half 2 tot 5 uur. Het gaat om de Koepelkerk en de Doopsgezinde kerk in Witmarsum en de Victoriuskerk en it Skûltsjerkje in Pingjum.

In de Doopsgezinde kerk in Witmarsum zal gedurende de hele Tsjerkepaad periode ‘kunst’ te zien zijn van gemeenteleden en dorpsgenoten van uiteenlopende aard, zoals schilderijen, beeldhouwwerk, quilten, gedichten, verhalen enz. De betreffende ‘kunstenaars’ zullen zoveel mogelijk zelf aanwezig zijn om over hun werk en hun hobby te vertellen. Ook in it Skûltsjerkje te Pingjum is kunst te bewonderen van Pietie Buijs.
Op zaterdag 15 juli zal er muziek te beluisteren zijn in de Doopsgezinde kerk te Witmarsum van blokfluit, cello en klavecimbel. In de Koepelkerk is de expositie “Menno Nu” te bekijken.

Op de websites van de kerken houden we u op de hoogte als er nadere bijzonderheden zijn te melden. Ga hiervoor naar www.pknwitmarsum.nl of www.dgdelytsestreek.doopsgezind.nl.
Gedurende de zomerperiode kan ook de toren van de Koepelkerk weer worden beklommen en wel op 8 juli, 5 augustus en 2 september Op 29 juli, 19 augustus en 2 september wordt het orgel in de Koepelkerk bespeeld tussen 15.30 uur en 16.00 uur (op elke datum 1 organist).

In de kerken in Witmarsum zijn wandelroutes verkrijgbaar. Er kan een wandeling in Witmarsum worden gemaakt met historische informatie en een wandeling over een deel van de Pingjumer Halsbân. Bij een bezoek aan alle 4 kerken en een volle stempelkaart krijgen bezoekers een zakje bloemzaad cadeau.
Kortom weer veel te zien en te beleven tijdens Tsjerkepaad. De gastheren en -vrouwen heten u graag welkom en de koffie en thee staat klaar.

Namens de werkgroep Tsjerkepaad,
Marijke Baarda 
terug
 
 
 

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 04-06-2023 om 09.30 uur De Hoekstien
meer details

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 11-06-2023 om 09.30 uur Koepelkerk
meer details

 
Lighting Strars Uterterp

Dienstvullend programma
We hebben een nieuw programma “Geloven een ABC’tje?”
In ons nieuwe programma willen we u opnieuw uitnodigen om samen met ons te zingen en over dit thema na te denken.
Uiteraard is het programma geschikt voor iedereen! Van kinderblokje tot vlotte gospel, dit programma heeft het allemaal.


  meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.