PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Nieuws uit de gemeente

 
De kaart van de week gaat naar Rindert Baarda.
De kerkenraad heeft besloten de kerkdiensten op 1e Pinksterdag weer op te starten. Deze zijn dan tevens online te volgen.
In het kerkblad van mei zal hier nadere informatie gegeven worden.ZWO
Collecte 9 mei: Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen
Miljoenen Syriërs zijn in de afgelopen tien jaren hun land ontvlucht vanwege het oorlogsgeweld. Velen zijn terechtgekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak en leven er in grote armoede. Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen. Dat is lastig. Door de economische crisis en de coronapandemie is er nauwelijks werk.
Kerk in Actie ondersteunt Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf. In
Libanon is een trainingsprogramma opgezet voor Syrische vluchtelingen om te gaan werken in de thuiszorg en basisgezondheidszorg. In Jordanië krijgen vluchtelingen met trainingen en een lening de kans een nieuwe start te maken als ondernemer. Niet alleen Syrische vluchtelingen worden geholpen, maar ook Jordaniërs die in armoede leven.

Met uw bijdrage steunt u het werk van Kerk in Actie voor Syrische vluchtelingen, en andere noodhulpprojecten wereldwijd. Geef aan de collecte of maak een bijdrage over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie  o.v.v. collecte Syrische vluchtelingen.

Meer informatie staat op www.kerkinactie.nl/syrischevluchtelingen

U mag uw bijdrage ook overmaken op de rekening van de ZWO-commissie Witmarsum-Pingjum-Zurich: NL91 RABO 0119 3057 98 (inzake ZWO), onder vermelding van de collectedatum. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!

Voor meer informatie, klik op onderstaande link
https://vimeo.com/507959137


Spaardoosjes 40dagentijd
Heeft u nog een spaardoosje staan? De doosjes worden vanwege het coronavirus niet opgehaald. U mag uw bijdrage overmaken op de rekening van de ZWO-commissie Witmarsum-Pingjum-Zurich: NL 91 RABO 0119 3057 98 (inzake ZWO) o.v.v. project 40dagentijd 2021.
 Alvast bedankt!


ik sluit af met een mooi koraal van fries fanfare orkest

 

 

terug
 
 
 

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 18-04-2021
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 25-04-2021 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 02-05-2021 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

 
Kerkenpad en Stichting Organum Frisicum

meer
 
NIET ALLEEN

Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties.

De komende tijd zullen veel mensen onze hulp nodig hebben.

Met #Nietalleen verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar. De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #Nietalleen.

Lees www.nietalleen.nl

 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.