PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
zo 19 jan 2020  om 11:00 uur
Voorganger: Diverse voorgangers
Eredienst Trijjeris Ien

Week van gebed voor eenheid van Christenen
19 januari 2020 in de Doopsgezinde kerk te Witmarsum
‘Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari. Wij vieren dit op zondag 19 januari.
Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken in Malta want dit thema ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.

Dit thema roept ons niet alleen op tot buitengewone vriendelijkheid, maar daagt ons ook uit om te durven ontvangen van mensen die anders zijn dan wij. Die uitdaging past goed bij de Week van Gebed voor de eenheid. Wanneer we de ander zien als bedreiging, komen we niet tot ontmoeting en zeker niet tot het vieren van eenheid.


De Raad van Kerken ontwikkelt en biedt materiaal aan voor de Week van gebed. Niet alleen voor de deze dienst, maar voor de hele week. Wilt u elke dag ‘meedoen’ aan deze week, ga dan naar www.raadvankerken.nl.

De dienst is voorbereid door pastor Nelleke ten Wolde, ds. Peter Wattèl, ds. Flora Visser en het Oecumenisch Overleg.
De dienst begint om 11.00 uur, maar de koffie staat om 10.30 uur voor u klaar. Allen welkom dus!

 

terug
 
 

Groot huisbezoek
datum en tijdstip 17-02-2020 om 19.45 uur
meer details

Eredienst Trijjeris Ien
datum en tijdstip 23-02-2020 om 09:30 uur
Koepelmeer details

Moderamen
datum en tijdstip 27-02-2020 om 19.45 uur
meer details

 
UITNODIGING

meer
 
Ouderenmiddag 2020

meer
 
Groothuisbezoek

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.