PKN
Protestantse Gemeente Witmarsum
 
De geschiedenis van Tsjerkepaad
« vorige  |  september 2021  |  volgende »

Woensdag 1 september 2021 Het gevoel van Tjsjerkepaad
Tijdstip: 09.00

Het jaar 2004

De officiële aftrap is in de kerk van de protestantse gemeente in Sloten
Tsjerkepaad is geboren. Het is een voluit oecumenisch initiatief

 

Het jaar 2005

De start is in de kerk van IJsbrechtum op 2 juli

Vanaf dit jaar maken drie partijen Tsjerkepaad mogelijk . Dat zijn de raad van kerken in Fryslân het Frysch Dagblad en het Provinciaal Dienstencentrum in Leeuwarden.

 

Het jaar 2006

De feestelijke opening is op 2 juli in de Hervormde kerk van Surhuizum.
Tsjerkepaad opende niet alleen de deuren maar ook vinden er diverse activiteiten plaats. Zoals orgelbespeling , exposities en fiets en wandeltochten

 

Het jaar 2007
Dit jaar is de geboorte van de vlag en logo en een website.
Meer kerken gaan open.De route wordt uitgebreid met de turfroute.
Het aantal bezoekers groeid gestaag.


Het jaar 2008
In dit jaar is er naast de opening ook een afsluiting en wel op 13 september in de Sint Pieter in Grou.
In dit jaar bezoeken naar schatting 30.000 mensen Tsjerkepaad.Het jaar 2009
De opening is op 27 juni in de Martinikerk in Franeker. Hendrik van der Meer zorgt met het kwatrtettekoor voor de muzikale omlijsting.
De sluiting is op 12 september in de Groate kerk van Sint Jabik.

Het jaar 2010
De opening is op 26 juni in de Maartenskerk in Kollum. De organisatie gaat verder als stichting. De akte wordt op vrijdag 16 april getekend in de Doelhôftsjerke in Aldeboarn
Het aantal deelnemende kerken neemt toe naar 250. Het aantal bezoekers wordt geschat op 40.000.
De sluiting is op 18 september in de kerk van Friens.

Het jaar 2011
De opening is op 25 juni in de Karmelkerk in Woudsend. Er wordt voor het eerst samengewerkt met de Stichting Organum Frisicum. Ook is er voor het eerst een tsjerkepaadliet Dat gezongen wordt bij de sluiting op 17 september in de Waalse kerk in Leeuwarden

Het jaar 2012
De opening is op 30 juni in Trinitas de nieuwe kerk van de protestantse gemeente in Heerenveen.
De sluitng is op 16 september in de Protestantse kerk van Menaam. Pim van der Giesen houd er een lezing over torenuurwerken.

Het jaar 2013
De opening is op 29 juni in Aldeboarn. Tsjerke paad viert het 10 jarig jubileum. Dit jaar is ook de start van het Berne-tsjerkepaad. Een andere bijzonder activiteit zijn de Jabiksrûntsjes.
De afsluiting is in de laurentiuskerk van Raerd

Het jaar 2014
De opening is op 28 juni in Dokkum. Voor het eerst is er een jaarthema ‘’pelgrimstochten’’. Voor het eerst komt het tot een uitwisseling met mensen uit Oost-Friesland. Zowel bij de opening als de sluiting in Holwerd zijn er pelgrimstochten.

Het jaar 2015
De opening is op 27 juni in de Protestanse kerk van Langweer. Het jaar thema is ‘’kerk en natuur’’. Ook gaat we gebruik maken van Fasebook en Twitter en trekken we jing publiek. De feestelijke afsluiting is op 19 september in de R.K kerk van Sint Nicolaasga.

Het jaar 2016
De opening is op 25 juni in de Protestantse Salvius kerk van Dronrijp. Het jaar thema is ‘’er zit muziek in de kerk’’ Bij de opening wordt dit thema ondersteund door een wervelend kinderkoor uit Baard.
De sluiting is op17 september in de Protestantse Grote kerk van Drachten met een o.a een optreden van Gerben Jongstra op Marimba.

Het jaar 2017
De opening is in de Rooms-Katholieke Sin Bonifatiuskerk in Leeuwarden. Het thema van dit jaar is ‘’Rome en de Reformatie’’ met aandacht voor de veranderingen in het het kerkinterieur in de loop van de kerkgeschiedenis. Opvallende activiteit is de Luthertentoonstelling in de Rooms-Katholieke kerk van Sint  Nicolaasga. De sluiting is op 16 september in de kerk van Huizum.

Het jaar 2018
De opening is op 30 juni in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop. Dit ijaar staat in het teken van Culturele Hoofstd van Europa. Theatermaker Frank Belt en Organist Eeuwe Zijlstra presenteerden het  programma ‘’Polle de orgeljongen’’
De sluiting is op 15 september in de Kruiskerk in Burgum.

Het jaar 2019.
De opening is op 29 juni in de Sint Michaëlkerk in Anjum. Het thema dit jaar is  kerk en Kunst. In vele kerken is mooie kunst te zien. Frida Nauta treed af als secretaris. Zij wordt de MEM van tsjerkepaad genoemd
De afsluiting is op 21 september in de Sint Vituskerk van Blauwhuis.

Het jaar 2020
Het jaar van het coronavirus. De Nederlandse regering roept op Thuis te blijven. Het land gaat grotendeels op slot. Om geen risico te nemen besluit de kerngroep Tsjerkepaad 2020 niet door te laten gaan

Het jaar jaar 2021
We pakken de draad weer op. Voorzichtig maar ook met vertrouwen. Het thema dit jaar is ‘’Kerk in heden, verleden en toekomst’’ en verschijnt het boekje HET GEVOEL VAN TSJERKEPAAD.


 

lees meer »

 


 
 

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 19-09-2021 om 09:30 uur De Hoekstien
In deze dienst vieren we het avondmaalmeer details

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 26-09-2021 om 09.30 uur koepel kerk
meer details

Eredienst Trijeris Ien
datum en tijdstip 03-10-2021 om 09:30 uur De Hoekstien
meer details

 
Gemeenteavond

Donderdag 30 september hopen we een gemeenteavond te houden.
Aanvang 19.45 uur in de Hoekstien.
 
Friese Kerkendag op 24 oktober a.s. in Joure:

meer
 
startzondag

meer
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.